En hel explosion av känslor

När jag var på inskrivningsbesöket under gårdagen, och på akuten i natt, så skakade jag nått så otroligt. Jag frös inte. jag blir bara allt mer nervös när jag kommer till ett sjukhus. Hur lugn jag än försöker vara, finns det inre spänningar, i samband med sjukhus, som framkallar skakningarna när jag kommer dit. =/

Jag blev precis skogstokig igår. Det börja klia på kroppen, så  jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Jag provade med att ta 2 tavegyl... som väl började hjälpa en stund innan vi kunde åka hem... men jag fick ändå 8 betapred. Jag hade fått en allergisk reaktion av GODIS! :o( eller något färgämne i det iaf.

kommer det tillbaka så måste jag göra en allergitest, för att se vad jag inte tål.

Räcker det inte med att jag redan är överkänslig, mot antibiotika och sulfa, nötter och mandel? Näe, nu är jag också överkänslig mot lösgodis (något färgämne). =/



Jag är rädd för nålar... eller smärtan som nålen ger... =/

Nya inlägg i Drugsmart-bloggen

Nu är Drugsmart-bloggen uppdaterad med nya fantastiska inlägg. =)



Nya rubriker i bloggen:

Ingen kan allt men alla kan något!

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk! 

2 dagar kvar tills inskrivning

Hur kan man vara rädd för något som intresserar en?

Dagens besök på Sahlgrenska


Önskar er en trevlig läsning!

Sova - om en stund!

Just nu funderar jag inte så mycket men, i morgon, gäller det för mig att göra mig klar inför inskrivningen. Jag går på halv fri fot, under den kommande veckan, innan operationen.

I dag har det varit en okej dag. Jag fick känna på hästlukt igen. Att klappa en hästmule, är sååå mysigt. =)
Tack Erica för att du ville att jag skulle följa med dig... =)

Nu måste jag sova, så jag orkar förbereda mig i morrn.

Hur kan man vara rädd för något som samtidigt intresserar en?
Jag är rädd för typ nålar... eller smärtan de ger... men samtidigt är jag nyfiken och vill lära mig saker. =)

God natt, mina vänner! =)





2 dagar kvar tills inskrivning

När man inte längtar efter något, då springer dagarna fram till det som väntar. På onsdag vid den här tiden är jag inskriven på avdelningen, men är hemma ändå.

Jag tvekar inte på att jag kommer bli väl omhändertagen, men är nervös för hur de kommande 8 veckorna kommer bli. Jag hoppas inte att de kommer spricka när jag sover!

Jag har en mössa som jag hoppas ska fungera under de de 8 veckor som jag har påsarna i huvudet. Det är en puma-mössa, men den är vit med grått tryck. Jag ska kika på Allum, om jag hittar en annan mössa på onsdag efter läkarbesöket.

Jag måste sätta mig ner nu och fundera på vilka frågor jag har till de på onsdag inför operationen, så att jag kan känna mig så lugn som möjligt.

Kram!


Drugsmartnews

Nytt inlägg i drugsmartbloggen. Läs bloggen här
http://drugsmart.com/blog/cecilia_johansson/artikel/ingen-kan-allt-men-men-alla-kan-nagot

"ingen kan allt men alla kan något"

Kram Cissi

God morgon!

Just nu sitter jag i pyjamasen och känner mig trött och fundersam. Min mobil gick sönder igår kväll... hmm ja skärmen iaf. Telefonen funkar, men jag vet inte vad jag ska köpa för ny telefon som samtidigt inte är DYR! jag får väl gå in på expert eller något annat ställe som har telefoner och be dom hjälpa mig. Jag vet vilka funktioner jag vill ha på dom... jag kör nog på med Sony ericsson tror jag.

Jag är sugen på en iphone eller en sony ericsson experia av något slag. Den får gärna påminna om en iphone, men det måste inte vara det. Vill kunna blogga från mobilen, kolla mailen, skicka mms/sms och ta kort ;)

Nu ska jag gå ner och äta frukost.

Kram Kram

Hemsidan uppdaterad!

Nu har jag ändrat layouten och lagt till ny information på hemsidan.

ta er en titt: http://www.ceciliajohansson.se/

Jag har tidigare inte riktigt varit säker på hur jag vill att hemsidan ska se ut, men nu är jag på det klara med vad jag vill.

Hoppas att ni gillar det..

Kram Cissi

Jag bakar sockerkaka



Smeten klar i formen, innan den sätts i ugnen.



Kakan i ugnen 175 grader. 45 min.




Kakan är klar. ;)

Det blev lyckat! =)


Låt kampen börja!

Fick ett besked idag från sjukhuset, att jag ska vara där på inskrivningssamtal nästa onsdag (28/9). Efter det åker jag hem... är hemma till onsdagen veckan därpå (5/10) då jag åker tillbaka och opereras. Stannar över natt och skrivs ut på torsdagen... snabbt kirrat, om inget oväntat händer på vägen.

Jag lovade ju i mitt senaste inlägg att jag ska ta något kort... jag hoppas att jag hinner det. Jag kommer inte kunna blogga under tiden på sjukhuset, men jag har tillgång till mobilen hela tiden (inte under operationen)... så jag kan allt komma in och läsa era kommentarer/hälsningar. =) Jag kommer inte glömma er, även om jag ligger där. ;)

Nu har jag med andra ord 13 dagar att förbereda mig på. ;)

Det här inlägget och många fler, hittar du också på min gästblogg hos Drugsmart.com

http://drugsmart.com/blog/cecilia_johansson/

Klicka på länken för att läsa.








En skön känsla...

Det är bland det bästa jag vet, att gå till frisören och klippa mig. Älskar när någon pysslar med mitt hår... SKÖNT!!
I dag var jag hos frissan igen. =)


Jag är nyklippt

Foto: Min syster Erica <3

Kloka ord om riktig vänskap

A cirkle is round and has no end - that´s for how long you will be my friend...

Hösten kommer bli tuff!

Just nu känns det som om jag har ramlat ner på min stege eller i min grushåla igen... den här gången är den bredare och djupare än vanligt. Under hösten som kommer, så kommer jag få genomgå 2 av 3 operationer. Den första kommer under nästa vecka. Då ska dom sätta in 2 påsar i bakhuvudet som de en dag, varje vecka under de kommande 8 veckorna, som de ska fylla med koksalt (lite åt gången). De behöver töja ut huden, inför den där hemska operationen (den jag gjorde i november 2010) Skallbenet har ramlat i hop sen dess. Det här var absolut inget jag hade väntat mig. Hur mycket ska jag behöva ta mig igenom?

I bland funderar jag på vad som är meningen med mitt liv! Det är tungt att klättra upp från hålan i motvind. Om jag får medvind, så går det 10 gånger lättare. Om jag kör på tidigare rutiner så kanske jag klarar av det... men det känns läskigt.

I bland känns livet så mycket lättare för andra, som lever utan någon form av funktionsnedsättning. (så klart är det en bild jag har, om man inte tittar djupare in i deras liv, utan bara lite på ytan)

Kampen fortsätter... Nu framöver i 8 veckor med MÖSSA.

På något sätt känns det skönt att det är höst och det börjar bli kallare, så jag kan använda mössa utan att det känns konstigt eller fel.

Kram


Det är helt OK att vara svag!!

Hela 70.000 barn har fått höra att någon av föräldrarna är alkoholister och kanske till och med använder narkotika i en riskabel konsumtion. Så ska inga barn få leva. Vuxna ska inte lasta över sina problem till barnen/ungdomarna.

Jag är en av dom 70.000 som fått höra att jag har föräldrar som varit alkoholister. (Dom var när jag var barn) 

Min pappa dog i cancer pga sitt alkoholmissbruk 2003.

Om du har förtroende för någon vuxen som du också känner tillit till, tycker jag att du ska berätta för honom/henne, vad som pågår hemma. Det är helt okej att vara svag.

Du är inte en sämre människa för att du berättar, om det som tynger dig. Snarare tvärtom. Barn/unga ska inte bära på sånt ensam. Vuxna som inte kan hantera sina alkoholvanor, bör låta bli alkoholen helt. De vuxna ska finnas som förbilder, och vägledande för de yngre.

Du måste inte vara stark... det är inte du som har problem... det är dina föräldrar! Ta inte på dig ansvaret för vad dom gör.

Kram i massor!


Det är underbart!

Har kontakt med en tjej som heter Emma. Hon har också Hydrocefalus precis som jag. vad skönt det känns att kunna prata med någon som verligen förstår vad det är man går igenom. Hon inte bara förstår hon kan sätta sig in i min situation också.

Läs hennes blogg här:

Emmas blogg

Den finns också under länkar här på bloggen. ;)

Näe, nu måste jag sova...

God natt! ;)

Åren går fort

Nu har jag varit på Kulturskolan och dagens sånglektion... mer fokus och koncentration i dag än förra veckan. Jag ska försöka med samma taktik nästa vecka igen... =) gå in i min "bubbla" om jag ens är hemma och inte inskriven på Sahlgrenska. Jag har nu tagit sånglektioner i 4 års tid... underbbart. =)

Att ha någon som granskar alla ens fel är nyttigt ibland. ;)

Nu måste jag skriva det sista på boken. =)

Kram Kram


Hold on - Måns zelmerlöw

Här är en video med Måns zelmerlöw "Hold on"
http://www.youtube.com/watch?v=0bAtwJBcJbs

se och njut. =)

Snart är boken klar.

Det ska verkligen bli roligt att släppa den... ;)

Nu har jag suttit framför datorn hela dagen. Ändrat layout på hemsidan. blev riktigt nöjd med den.

http://www.ceciliajohansson.se/

Lämna gärna en hälsning i gästboken innan du går. =)

Jag har skrivit mer på boken, och ändrat lite...
Nu måste jag fortsätta. =) 

   

De här 2 korten togs igår kväll. =)


Har inte långt kvar på boken nu. :-)

Har inte långt kvar på boken nu. :-)ser fram emot att släppa den. Har redan fått många som vill köpa boken. Den är inte ens tryckt. :-DKUL! Nä. Nu måste jag sova. God natt.


Trött hela dagen

Vad håller på att hända med mig nu? jag har varit trött precis hela dagen... har försökt att sova middag FÖRE maten - kunde inte sova. Gjörde ett nytt försök, EFTER maten, det gick sådär. Blicken hoppar okontrollerat upp och ner med jämna mellanrum. Det låter som om ett tåg svischar förbi mig av ljudet att dömma som kommer från antingen öronen eller huvudet. Vilket det är, kan jag inte bedömma.

Nu har jag duschat... det var megaskönt.

Om en stund ska jag gå och lägga mig igen. Hoppas att jag sover bra i natt!

Nu är hemsidan uppdaterad med ny layout och ny information. Ta er en titt:
http://www.ceciliajohansson.se/

Gillar ni den?

Lämna gärna en hälsning i Gästboken innan du springer vidare. ;)

Kram Cecilia


Vad händer?

Nu har jag varit på dagens läkar besök. Vad jag nu funderar på är, vad det är som gör att jag så lätt bryter ihop?! Jag har bestämt mig för att jag ska ta en sak i taget, men hjärnan tycks säga något annat. Det kommer bli tuffa 10 veckor - kanske mer. :-(man måste låta sig få släppa på trycket i bland. Det är ok. Hur jobbigt det än är, så är det ok. Nu måste jag sova, för att orka med morgon dagens prövningar. God natt!

Drugsmartnytt!

Ni har väl inte missat att jag gästbloggar på drugsmart.com?



Jag bloggar aktivt om mitt liv med FAS (alkoholrelaterade fosterskador)
Klicka på bilden för att läsa senaste inlägget. ;)

Kram Cissi

Mot sahlgrenska

dsc02212 (MMS)

Mot sahlgrenska


Följ min blogg på dessa sidor

Blogresponse: Ställ din fråga till mig i den blå rutan till höger vid menyn. Jag svarar. ;)
Bloglovin: Bli min prenumerant.

OBS! Gillar du mina inlägg?
Tryck på Gilla knappen under varje inlägg. Den finns ovanför kommentarsrutan...

Kram


Hur fasen lyckades jag....?

sträcka nacken? Jag skulle hämta en bunke i min svägerskas köksskåp... vrider nacken och lyckas sträcka den.

Just nu har jag inte jätteont. men det känns - det kan jag lova. Jag vet vad smärta är. Jag har haft huvudvärk till och från sen 5 jan. -09. =(


Den här är min näst bästa vän just nu.

Hoppas snart att jag kan skilja mig från denna tillfälliga "kompis"

Kram på er!

Vackra Höstbilder

I dag har jag varit ute med min svägerska i skogen... Det märks verkligen att hösten är på ingång. Det märks inte bara ute i naturen, det känns också i luften på något sätt.

Skogen är vacker
Hundarna var med oss i skogen. Alla förutom Vår äldsta - Thelma.
På bild: Tjabo



Det här påminner mig verkligen om hösten!

Äter fet mat - går inte upp i vikt!



Jag vet att jag är trött nu... haha!




Jag kan äta hur fet mat som helst utan att kilona rusar i väg åt oönskat håll. Är det inte konstigt?
Jag vet att det beror på alkoholskadan, men jag kan inte göra något åt det. För andra räcker det att titta på fet mat, så går de upp i vikt... (Det stämmer inte, även om känslan finns där!)



Jag och min älskade syster, Erica har fotat en hel del under kvällen. :) Tack för många stunder av skratt Erica i dag <3 Älskar´t! ;)



Följ min blogg på Bloglovin

Gillar du min blogg och vill följa den?

Klicka på länken för att komma dit.


Min middag

dsc02201 (MMS)

Min middag


Det slutar aldrig att upphöra

I veckan hände det naturligtvis igen... Utan att tänka på vad jag gjorde, tog jag med mig tandkrämen in på mitt rum på kvällen. Jag kom inte ihåg det dagen efter... men på kvällen kom jag på att jag hade burit in tandkrämen till mig. jag brukar ha tandkräm och annat på rummet. Normalt brukar jag använda en egen tandkräm, men nu lånade jag familjens.

Vad är det som gör att jag gör en del saker som jag sen inte lägger på minnet? Det är en fråga jag ofta kan ställa mig.

Blir det kortslutning i hjärnan... eller?

Har ni någon idé?

Berätta gärna om det.

kram


Regnig dag

Usch, i dag regnar det ute... Gillar det inte alls. Höll på att få ett fönster på mig som blåste upp i morse. Det var inte ordentligt stängt. Illa! Jag fick ropa på pappa för att stänga det....



så här trist ser det ut även idag... men det är perfekt väder för att skriva bok. =) WOHO!! =)

I morrn ska man på veckans första läkar be...

I morrn ska man på veckans första läkar besök. Får se om jag kommer hem tomhänt eller ej. :-Phoppas att jag får något som inte ger mig ångest. Hatar den verkligen. Nä. Nu måste jag sova. God natt.


Smörgås med Messmör är gott.

dsc02188 (MMS)

Smörgås med Messmör är gott.


Att fota i ridhus...

... är inte lätt. Bilderna blir mörka och konstiga.

Jag blev inte nöjd med korten. Därför vill jag inte visa er dom.

Kan visa er några fina djurbilder i stället. ;)




Här är en bild på våran Salt... ni förstår säkert varför vi döpt honom till just Salt... Pälsen. ;)



Salts bror Peppar... ;) Älskar verkligen den bilden. =)

Sist men inte minst....

Tjabo vill åka bil...

Tjabo vill åka bil =) sååå söt! ;)

Skriver en självbiografi!

Har gjort det i ett par år nu.   Jag längtar så tills dess att den ska släppas. ;) Jag berättar öppenhjärtligt om olika saker som har hänt i mitt liv.

Att ha föräldrar som har varit alkisar under större delen av min uppväxt är inte så roligt.

Kampen fortsätter

Jag har kämpat med det här sen starten 2009. Vad jag pratar om är: att bli fri från min huvudvärk som aldrig vill släppa. Jag måste nu göra 3 olika operationer. *Suck* så här många har jag aldrig gjort på ett år förut. Det är ILLA!





På torsdag ska jag träffa plastikkir. tillsammans med min Neurokir. Känns lite nervöst, men dom har jobbat tillsammans under en av mina operationer tidigare. Nu ska jag hur som helst få se ett ansikte på denne. Det är bra att veta hur han ser ut.

Nu måste jag skriva mer på boken.

Kommer jag någonsin att acceptera?

Jag vet att jag har mamma som älskar mig... hon har alltid gjort... men jag funderar på en sak:

Kommer jag någonsin att förlåta det hon gjorde mot mig? Hon drack alkohol under graviditeten samtidigt som hon till viss del förstörde mitt liv. Att leva med skammen kommer hon få göra.. men jag får leva med konsekvenserna av det.

Varför har jag inte låtit henne se hur arg jag egentligen är för det som hon gjort? I stället har jag på ett lugnt sätt tagit samtalet. Visst, jag vet att det hjälper inte att brusa upp, Vi kan inte spola tillbaka tiden, och ändra något ändå.

Varför kan jag inte bara acceptera det och gå vidare?

Jag vet att jag till viss del inte kommer acceptera det, pga att jag inte kan läsa av allt när jag sitter i bilen. Därav kommer jag aldrig få ett körkort. *SUCK* jag vill så gärna ha ett körkort... samtidigt som jag inte vill riskera mitt och andras liv i trafiken. Jag vill inte känna mig bunden av andra för att kunna åka vart jag vill, när jag vill och hur jag vill.

Hur ska jag göra? Går det att träna upp, fokusen?

Alla era råd mottages med varm hand.

Kram


Nästan en sömnlös natt

Hur jag än gjorde för att försöka somna, så gick det inte.... förrän klockan 4 i morse. Varför? Jag har en aning om att det har med operationerna att göra och jag vet att morgonsdagens läkarbesök spelar en viktig roll, rent känslomässigt. Vilka frågor vill jag ha svar på i morgon? kommer de svaren, göra mig lugnare eller ännu mer orolig?

Jag hoppas innerligt att allt går bra. Vilken operation dom tar först, spelar ingen roll, tror jag... det blir jobbigt vad dom än börjar med.

Hur ska jag hantera alla känslor? ska jag trycka undan dom eller låta dom komma när dom kommer?

Jag känner mig otroligt nervös inför det här. Jag trodde att jag skulle kunna vara lugn, men det är jag inte i nuläget. Hoppas att det ändras tills i morrn och tills operationerna ska genomföras. Inte nog med det, så har jag drömt så konstiga drömmar om operationerna. Dessa drömmar har gjort mig 10 ggr mer orolig inför operationerna än normalt.

Backar jag nu, så kommer jag få vänta ännu längre på att bli frisk. Det vill jag inte.

Jaja, det ordnar sig till det bästa.

Just nu i skrivande stund, har jag en liiiten ångest attack som jag försöker jobba med. =(

 


bloglovin besöksräknare
räknare
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!